ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернігові нацгвардієць потрапив під суд за державну зраду

Прокуратура Чернігівської області завершила досудове розслідування

У Чернігові нацгвардієць потрапив під суд за державну зраду

Прокуратура Чернігівської області у вівторок, 14 жовтня, передала до суду обвинувачення бійця Національної гвардії з Чернігова в наданні секретних даних російським спецслужбам.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо військовослужбовця підрозділу Нацгвардії з Чернігова, який свідомо надав через один з російських сайтів відомості про солдатів та офіцерів своєї частини, в тому числі і тих, які перебували в зоні проведення антитерористичної операції, представникам спецслужб Росії", - сказано в повідомленні.

Підозрюваний передавав у ФСБ відомості про кількісний склад частини, контактні дані та домашні адреси військовослужбовців, плани оборони території військових містечок, позивні і радіочастоти бойових розрахунків полку.

Такі дії військовослужбовця кваліфікуються за ч.1 ст. 11 (державна зрада) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, цього тижня понад 300 службовців Нацгвардії влаштували мітинг біля будівлі Адміністрації Президента у Києві. Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом бездіяльності командирів окремих військових частин Нацгвардії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram