ГоловнаСуспільствоПодії

Чергового кримського татарина знайшли мертвим у Криму

18-річний хлопець, ймовірно, помер від отруєння курильною сумішшю

Чергового кримського татарина знайшли мертвим у Криму
Белял Билялов
Фото: ВКонтакте

У центрі Сімферополя (Крим) на вулиці Дмитра Ульянова знайшли мертвим хлопця. Ймовірно, це зниклий учора 18-річний студент Белял Білялов, пишуть "15 хвилин". За непідтвердженими даними причина смерті - отруєння хімічною курильною сумішшю ("спайсом").

Учора Белял Білялов вийшов о 12:00 з дому і так і не повернувся, каже його тітка Ліля Белялова. Ймовірно, він був з колишнім однокласником Артемом Дайрабековим. Сьогодні Артем написав у соцмережі: "Зі мною все добре. Без подробиць". Центр журналістських розслідувань пише, що, за непідтвердженими даними, медикам вдалося врятувати Артема Дайрабекова, зробивши промивання шлунка.

Артем і Белял разом вчилися в Кримській гімназії-інтернаті для обдарованих дітей у селі Танкове Бахчисарайського району. Цього року Дайрабеков вступив до Таврійського національного університету ім. Вернадського, а Білялов - у Кримський інженерно-педагогічний університет.

Офіційно російські слідчі ще встановлюють особу загиблого, а також причини смерті. Українські слідчі не можуть розслідувати злочин через російську окупацію Криму.

Белял Білялов, судячи з імені, кримський татарин. Останнім часом у Криму почастішали випадки зникнень кримських татар. 29 вересня у Євпаторії пропав Едем Асанов, його тіло виявили тільки через тиждень у занедбаному санаторії. 27 вересня під Білогірськом невідомі у камуфляжі викрали Ісляма Джеппарова і Джівгета Іслямова. 3 жовтня в Сімферополі зник 23-річний Ескандер Апселямов. За даними лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, за час російської окупації Криму безвісти пропали 18 жителів півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram