ГоловнаПолітика

Прокуратура підозрює Гриценка у незаконному відчуженні землі Міноборони

Стали відомі подробиці розслідування щодо колишнього міністра

Прокуратура підозрює Гриценка у незаконному відчуженні землі Міноборони
Фото: dokument.pp.ua

Екс-міністра оборони Анатолія Гриценка підозрюють в причетності до незаконних операцій із землею відомства. Про це повідомив телеканал 1+1 з посиланням на лист військового прокурора Анатолія Матіоса.

У сюжеті зазначається, що Анатолій Гриценко допустив незаконне відчуження понад 100 гектарів землі в Києві. Ті самі дані у своїй публікації підтверджує і сайт "Цензор", який пише, що у 2006 році Гриценко дозволив передати понад 117 га землі квартирно-експлуатаційної частини Київського військового округу та військової частини приватній компанії.

Як з'ясувалося, за підписом міністра забудовнику віддали не тільки землю, а й вісім житлових будинків разом із котельнею. "Надалі цю земельну ділянку незаконно передали у власність "Жилбудсервіс", - констатує заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос. Спроби оскаржити це рішення ще у 2011 році закінчилися нічим - суд правоохоронців не підтримав. Зараз відомство вимагає від суду переглянути тодішнє рішення.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура розслідує діяльність всіх міністрів оборони, починаючи з 2001 року, щоби з'ясувати, хто з них причетний до підриву обороноздатності України.

Предметом кримінальної справи є рішення міністрів оборони Володимира Шкідченка, Євгена Марчука, Олександра Кузьмука, Анатолія Гриценка, Юрія Єханурова, Михайла Єжеля, Дмитра Соломатіна, Павла Лебедєва, а також начальників Генштабу Збройних сил - Петра Шуляка, Олександра Затинайка, Сергія Кириченка, Івана Свиди, Григорія Педченка, Володимира Замани.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram