ГоловнаПолітика

17,6 тис. російських військових відходять від українського кордону

Путін заявив про закінчення навчань у Ростовській області

Президент Росії Володимир Путін розпорядився повернути військовослужбовців, задіяних у навчаннях біля кордону з Україною в Ростовській області, до місць постійної дислокації. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-секретаря президента Дмитра Пєскова.

"Загалом йдеться про 17,6 тисячі військовослужбовців, які влітку проходили навчання на полігонах у Ростовській області", - сказав Пєсков.

Рішення згорнути навчання на кордоні було прийнято Путіним за підсумками зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, який відзвітував перед главою держави про завершення річного періоду навчання на полігонах Південного військового округу.

Нагадаємо, за даними РНБО, кадрові російські військові брали активну участь у бойових діях на Донбасі. Цього тижня стало відомо, що їх замінюють навченими в Росії бойовиками.

У травні 2014 року Путін уже озвучував наказ про відведення військ від кордону з Україною, однак після цього в Міноборони США помітили, що російські війська не змінили дислокації. Було також опубліковано супутникові знімки, на яких видно, що російські підрозділи залишилися поблизу українського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram