ГоловнаПолітика

Міністр оборони подав до суду на Тимошенко

Гелетей відкинув звинувачення у продажі зброї бойовикам

Міністр оборони подав до суду на Тимошенко
Фото: www.dyvys.in

Міністр оборони Валерій Гелетей подав до суду на лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко за поширення інформації про те, що Міноборони нібито продавало зброю терористам.

"Я офіційно звернувся до суду, й оскільки Юлія Володимирівна зі своїми однопартійцями заявляла про злочин міністра оборони і Міністерства оборони, прошу, щоб вона вибачилася, - ні, не переді мною, у мене немає амбіцій, перед кожним бійцем, особливо в зоні АТО, - адже Міністерство оборони зброї не продавало", - цитує міністра РБК-Україна.

Гелетей вважає, що заява Тимошенко - цинічна. На його думку, такі повідомлення є частиною інформаційної війни Росії проти України, пишуть "Українські новини".

Нагадаємо, Тимошенко 26 вересня заявила, що Міноборони під час АТО активно торгувало зброєю. За її даними, за час військової операції продали 35 900 автоматів АКМ, 1237 гранатометів, 5000 авіаційних ракет, 60 протитанкових ракетних комплексів "Фагот", 10 БТРів, 23 безпілотники, 10000 касок і 2 вертольоти Мі-8.

При цьому вона не виключила, що зброя продавалася в тому числі бойовикам, і повідомила, що "Батьківщина" поскаржилася на "Укроборонпром" і МО в Службу безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram