ГоловнаСуспільствоЖиття

Аксьонов заговорив про опріснювальні установки в Криму

Для сільського господарства воду мають намір видобувати із свердловин

Аксьонов заговорив про опріснювальні установки в Криму
Фото: Владислав Осипов

Прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив про встановлення в приморських районах Криму опріснювальних установок. Про це повідомляє прес-служба окупаційного кримського уряду.

Аксьонов наголосив, що важливо налагодити в усіх районах Криму безперебійне водопостачання, а також необхідно розробити механізми забезпечення водою сільгоспрайонів. У середу, 8 жовтня, самопроголошений прем'єр попрямує у Джанкой, де заплановано запуск бурової установки.

Про опріснення води в Криму повідомляли раніше, однак категорично проти цього виступали севастопольські екологи. Не схвалюють експерти і буріння свердловин у Криму. Як повідомляє "Крым.Реалии", в асоціації "Екологія і світ" заявили, що програма забезпечення анексованого Криму водою шляхом буріння численних свердловин вирішить проблему водозабезпечення тільки на 2-3 роки. Понад те, це обернеться засоленням ґрунтів у північній і центральній частинах півострова.

Нагадаємо, раніше російські чиновники заявляли, що запасів прісної води на півострові вистачить до 1 квітня 2015 року. Також повідомляли, що окупаційна влада Криму не збирається відновлювати переговори з Україною про подачу води Північно-Кримським каналом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram