ГоловнаПолітика

Заступник міністра: українські бронежилети - це ширвжиток

МВС купує польську амуніцію для міліціонерів

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар заявив, що бронежилети українського виробництва не задовольняють вимог МВС.

В ефірі радіо "Магнолія" він заявив, що у зв'язку із цим міністерство змушене купувати польські бронежилети 5 категорії.

"Підприємства, які є в Україні, - це не та якість. Я не хочу образити, але якщо сказати правду, то це ширвжиток, це не та якість, це не ті бронежилети, які повинні бути в нас. Сьогодні фірми українські працюють над тим, щоб створити подібний бронежилет. На превеликий жаль, вони поки що його не створили. Ми ці бронежилети 4 категорії даємо водіям, даємо на пости, які осторонь", - сказав він.

Чеботар заявив, що бійці, які вийшли з котла під Іловайськом, розповідали, що якби не польські бронежилети, то втрати були б на 50-70% більшими.

Нагадаємо, напередодні з'явилася інформація про те, що боєць Нацгвардії загинув через неякісний бронежилет - осколок снаряда пробив наскрізь шийну пластину бронежилета, яка повинна бути кевларовою. Утім, в керівництві Нацгвардії цю інформацію спростовують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram