ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ оголосила підозру судді Волковій, яка звільнила екс-беркутівця Садовника

За винесення завідомо неправосудного рішення Волковій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років

ГПУ оголосила підозру судді Волковій, яка звільнила екс-беркутівця Садовника
Фото: Мария Лебедева

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру суддю Печерського райсуду Києва Світлану Волкову, котра прийняла рішення звільнити з-під варти екс-беркутівця Дмитра Садовника, якого підозрюють у розстрілі 39 учасників Євромайдану.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

"Заступником Генерального прокурора України здійснено повідомлення про підозру судді Печерського районного суду м.Києва С. Волковій за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України - винесення суддею завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки", - йдеться в повідомленні.

У ході розслідування прокуратура Києва встановила, що суддя, "розуміючи завідомо неправосудний характер прийнятого рішення", склала і постановила завідомо неправосудне визначення, яким відмовила в задоволенні клопотання про продовження строку тримання під вартою командира "Беркута" Дмитра Садовника.

При цьому суддя обрала для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і прийняла рішення звільнити Садовника з-під варти в залі суду. "У результаті підозрюваний у скоєнні особливо тяжкого злочину Д. Садовник з метою уникнення покарання втік з місця свого постійного проживання", - повідомляє ГПУ.

Зазначимо, санкція ч. 2 ст. 375 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, 19 вересня суддя Печерського районного суду Києва звільнила з-під варти підозрюваного у масових розстрілах учасників акцій протесту в лютому, обравши йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

3 жовтня підозрюваний, не з'явившись на засідання Апеляційного суду Києва, втік з місця постійного проживання, чим порушив умови обраного запобіжного заходу.

У МВС 4 жовтня повідомили про оголошення екс-беркутівця Садовника в розшук. Печерський райсуд Києва дав дозвіл на затримання екс-беркутівця.

Апеляційний суд Києва 6 жовтня продовжив запобіжний захід Садовникові у вигляді тримання під вартою до 25 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram