ГоловнаПолітика

Волонтери закликали політиків купувати безпілотники замість бігбордів

Активісти ініціюють нову волонтерську програму для політиків

Волонтери закликали політиків купувати безпілотники замість бігбордів
Фото: news.pn

Радник президента, засновник волонтерського фонду "Крила Фенікса" Юрій Бірюков закликає кандидатів у депутати Верховної Ради перерахувати 1% зі свого виборчого фонду на закупівлю безпілотних літальних апаратів для армії.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Крила Фенікса" і фонд "Відкритий діалог" ініціюють акцію "Безпілотник замість бігборда". Вони закликають кандидатів у депутати та політичні партії перерахувати кошти на програму закупівлі безпілотників для військових у зоні АТО.

"Ми з задоволенням приймемо допомогу від наших політичних партій", - зазначив Бірюков. Він зазначив, що сили АТО гостро потребують безпілотників для ведення розвідки на ворожій території і регулювання вогню артилерії. Фонд Бірюкова готовий організувати підготовку пілотів безпілотників для їх ефективного використання.

Представники фонду повідомили, що необхідна базова модель безпілотників коштує близько 3-5 тис. доларів, а вдосконалений безпілотний літак - близько 35 -50 тис. доларів.

Наразі у сил АТО є кілька десятків безпілотників, а необхідно кілька сотень.

Нагадаємо, ОБСЄ пообіцяла доставити безпілотники в Україну для моніторингу ситуації на Донбасі, однак станом на 29 вересня апарати ще не передали українським військовим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram