ГоловнаСвіт

Латвія може припинити видачу посвідки на проживання росіянам

Ініціативу спрямовано на усунення загроз для держави

Латвія може припинити видачу посвідки на проживання росіянам
Фото: id77.livejournal.com

Сейм Латвії у четвер, 2 жовтня, підтримав пропозицію про тимчасове припинення видачі громадянам Росії посвідок на проживання в обмін на інвестиції і передав його на розгляд профільних комісій.

Про це повідомляє Радіо Свобода

У латвійському парламенті зазначають, що ініціатива спрямована на усунення загроз для держави. Пропозиція передбачає призупинення видачі дозволів на проживання до врегулювання кризи на Україні.

Ініціатором законодавчих змін виступило національне об'єднання "Все для Латвії! - Вітчизні і Свободі",

що входить до владної коаліції. Автори законопроекту вказали, що особи, які отримали посвідки на проживання, мають певний економічний вплив, а також мають можливість впливати на політичні та соціальні процеси в Латвії.

Згідно з імміграційним законом Латвії, посвідку на проживання в республіці можна отримати в обмін на купівлю нерухомості, вартість якої перевищує €250 тисяч.

Програма надання іноземцям п'ятирічної посвідки на проживання в Латвії в обмін на інвестиції діє з 1 липня 2010 року. Відтоді Латвія видала 11754 посвідки на проживання в обмін на інвестиції. 90% отримали посвідку на проживання за цією програмою - вихідці з країн колишнього Радянського Союзу.

Нагадаємо, 24 вересня повідомлялося, що Латвія побачила загрозу в обіцянці Росії захищати своїх громадян. Тоді заступник начальника латвійської поліції безпеки (ПБ) Інта Улманіс заявив, що, на його думку, збільшення кількості запитів, що подають росіяни на отримання тимчасового дозволу на проживання, створює ризик загрози для Латвії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram