>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" втратив перемогу в матчі з "Порту"

На 86 хвилині "гірники" були попереду на два м'ячі

"Шахтар" втратив перемогу в матчі з "Порту"
Фото: EPA/UPG

У вівторок в рамках 2 туру ЛЧ донецький "Шахтар" у Львові зіграв внічию з "Порту" - 2:2.

Матч вийшов видовищним і багатим на події. У першому таймі команди по черзі утримували ініціативу, створюючи біля воріт чимало небезпечних моментів. Найреальніший шанс відкрити рахунок втратив Браїмі. Лідер "Порту" не реалізував пенальті на 35 хвилині - П'ятов потягнув удар алжирця. Привіз "точку" Кучер, який фолом спинив швидкісний прорив того самого Браїмі. Серед "гірників" могли відзначитися Тайсон і Адріано.

На 52 хвилині "Шахтар" відкрив рахунок. Кучер, котрий незрозуміло як опинився в чужому штрафному, запресував суперника, відібрав м'яч і віддав пас Тейшейрі. Алексу залишалося влучити практично в порожні ворота.

Забивши, "гірники" відійшли назад і віддали ініціативу супернику. Біля воріт донеччан стараннями Тельйо і Браїмі регулярно виникали небезпечні моменти, але П'ятов грав надійно. На 65 хвилині тренерський штаб "Порту" освіжив лінію атаки, випустивши Кінтеро і Мартінеса. З виходом колумбійців гра остаточно змістилася у штрафний майданчик "Шахтаря". Після виходу іспанця Лопеса перевага "Порту" стала тотальною. Моменти біля воріт П'ятова виникали регулярно. Однак у рідкісній контратаці Адріано вдалося подвоїти перевагу "Шахтаря": Луїс переправив м'яч у ворота після неточного удару Бернарда. Почав гольову атаку Алекс Тейшейра, який відібрав м'яч на чужій половині.

Але втримати таку вагому перевагу господарям не вдалося. Джексон Мартінес підтвердив свій високий клас, зробивши дубль. Обидва м'ячі прийшли з флангу Срни (свіжий Лопес замучив Даріо). Також у гольових епізодах "відзначився" Ракицький. Ярослав спершу перервав рукою навіс Лопеса - пенальті. У компенсований час Ракицький не встежив за Джексоном, який замкнув найближчу штангу після прострілу Лопеса - 2:2. Зазначимо, що на 85 хвилині гру перервали на лічені хвилини через викинутий на поле фаєр. Можливо, без цього інциденту арбітр свиснув би раніше і Джексон не встиг би зробити свою чорну справу.

"Шахтар" - "Порту" - 2:2

Голи: Тейшейра, 52, Адріано, 86 - Джексон Мартінес, 89 (пен), 90 + 4

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram