ГоловнаПолітика

Прокурор Дніпропетровської області зазнав "сміттєвої" люстрації

Генпрокурор пообіцяв покарати кривдників Романа Федика

У Дніпропетровську активісти влаштували для обласного прокурора Романа Федика "сміттєву "люстрацію.

Як передає "Укрінформ", у вівторок близько полудня активісти прийшли до будівлі облпрокуратури з вимогою відставки прокурора Федика і його заступників.

Представників громадськості в будівлю не пускали, однак натовп виламала двері і увірвалися в кабінет прокурора. Активісти зірвали з лацкана піджака Федика значок "Українська прокуратура" і кілька разів ударили його по обличчю. Після цього йому на голову висипали вміст урни для паперів.

Голова люстраційного комітету Дніпропетровська Таміла Ульянова висунула прокуророві ультиматум: за 24 години написати заяву про відставку і покинути кабінет.

На інцидент відреагував генеральний прокурор Віталій Ярема. На прес-конференції в Києві він заступився за Федика, заявивши, що той працює чесно, і пообіцяв, що нападники будуть відповідати за законом.

У відповідь на своїй сторінці в соцмережі Facebook заступник голови Дніпропетровської обладміністрації Борис Філатов написав: "Ярема забув уточнити, що "чесному" Федику пред'явили кілька судових рішень щодо його бездіяльності, публічно звинуватили в "кришуванні" наркоторгівлі, "обнальщиків", корупції та знущанні над підлеглими. Але Ярема продовжує опиратися і заперечувати очевидне. Йому не вперше. Він зайнятий працевлаштуванням власних дітей".

Федика було призначено на посаду колишнім генеральним прокурором Олегом Махніцьким. Його кандидатуру не було узгоджено з губернатором Дніпропетровської області Ігорем Коломойським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram