ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ запропонували штрафувати за "бандерівську" символіку

Штраф за публічну демонстрацію забороненої символіки становитиме до 2 тис. рублів або арешт на 15 діб

У РФ запропонували штрафувати за "бандерівську" символіку
Фото: obozrevatel.com

Комітет Держдуми з питань конституційного законодавства і держбудівництва рекомендував нижній палаті парламенту підтримати законопроект, що передбачає адміністративну відповідальність за "бандерівську" символіку.

Про це 30 вересня повідомляє "Интерфакс".

У разі його ухвалення зміни внесуть до статті 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення. Зокрема, заплановано ввести штрафи за пропаганду і публічну демонстрацію атрибутики нацистського й екстремістського штибу, а також організацій, пов'язаних із фашистським рухом. Положення Кодексу також будуть поширені на тих, хто контактує з організаціями, які заперечують вирок Нюрнберзького трибуналу і засновані на ньому рішення.

Згідно із законопроектом, штраф за пропаганду і публічну демонстрацію забороненої символіки становитиме до двох тисяч рублів (альтернатива - адміністративний арешт на 15 діб). За виготовлення такої символіки штраф сягатиме 2500 рублів.

Автором ініціативи є член "Единой России", депутат Сергій Железняк. За його словами, радикал-націоналізм і фашизм становлять загрозу конституційному ладу і безпеці будь-якої цивілізованої країни. "Якщо наші опоненти на Заході заплющують очі на відродження радикал-націоналізму поряд з їхніми кордонами, якщо вони забули або знехтували уроками історії, ми не можемо допустити і не допустимо, щоб фашизм і націоналізм підняли голову", - наголосив він.

При цьому Железняк зазначив, що запропонований законопроект не буде поширюватися на художні та документальні твори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram