ГоловнаСуспільствоЖиття

Сина Джемілєва вивезли до Росії

До Хайсера Джемілєва не пускають адвокатів

Сина Джемілєва вивезли до Росії
Хайсер Джемилев

Сина Мустафи Джемілєва Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край.

Про це повідомив лідер кримськотатарського народу, пише УНН.

"Його зараз вивезли до Росії, в Краснодарський край. Це для того, щоб заподіяти мені ще більше болю. Тому що немає до нього доступу, і адвокатів не пускають. Виявляється, вони будуть призначати йому адвоката", - сказав Джемілєв.

Хоча, за його словами, є рішення Європейського суду з прав людини і рішення слідчих органів України, які вимагають звільнення Хайсера Джемілєва з-під варти.

Нагадаємо, Джемілєв подав позов до Європейського суду з прав людини щодо незаконного утримування його сина Хайсера під вартою владою Криму. ЄСПЛ зобов'язав Російську Федерацію звільнити з-під варти Хайсера Джемілєва.

Раніше в СК РФ повідомляли, що затримання Джемілєва пов'язане з продовженням розслідування кримінальної справи, порушеної проти Хайсера. Його звинувачують у скоєнні вбивства, незаконному зберіганні вогнепальної зброї і боєприпасів та розкраданні зброї.

Нагадаємо, 32-річного Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 року на місці вбивства - у дворі його будинку в Бахчисараї. Від пострілу в голову загинув 44-річний місцевий житель, який іноді допомагав родині лідера Меджлісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram