ГоловнаКультура

У Києві стартує цикл вокальних концертів "Архітектура Голосу"

Перший концерт - виступ французького виконавця Ґедалії Тазартеса

У Києві стартує цикл вокальних концертів "Архітектура Голосу"
Гедалия Тазартес
Фото: Martin Argyroglo

28 вересня в Мистецькому Арсеналі в Києві концертом французького виконавця Ґедалії Тазартеса відкриється вокальний цикл "Архітектура Голосу".

Про це повідомляють організатори концерту - музичне агентство "Вухо".

Ґедалія Тазартес народився у Парижі у родині турецьких євреїв, його музика пов'язана із середземноморською культурою Ладіно. Тазартеса називають "оркестром і поп-групою в одній особі".

"У рамках однієї програми, а іноді й одного твору він може перейти від конкретної музики до етніки, від речитативу до нойз, від звукових петель до сумного шансону - не втрачаючи при цьому зв'язності", - розповідають організатори концерту.

У Києві Тазартес виступить уперше і з сольною програмою - своїм останнім альбомом Coda Lunga. Подробиці - на офіційній сторінці події на Facebook.

Його концерт відкриє вокальний цикл "Архітектура Голосу" агентства "Вухо". Цикл розрахований на 10 місяців, у програмі 11 концертів, лекції та майстер-класи для вокалістів.

Фото: Facebook / Ухо

Усі концерти "Архітектури Голосу" проходитимуть у різних місцях у Києві, часто прямо не призначених для виконання музики, - сучасні італійські мадригали виконають у Центральному київському РАГСі, розширені техніки співу - у Музеї природничих наук.

У програмі циклу - моноопера про природу шизофренії, мінімалістична версія пристрасного циклу, сольні виступи і хорові ходи. Формат циклу - один концерт на місяць.

Учасники програми - знамениті вокальні ансамблі та авангардні виконавці з Італії, Данії, Франції, Великобританії, Німеччини, Росії, США та України: Ars Nova Copenhagen під керівництвом Пола Хіллера, L'homme armé, Наталія Пшеничникова, La Dolce Maniera, Філ Мінтон, Одрі Чен, Neue Vocalsolisten, Наталія Половинка, камерний хор "Київ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram