ГоловнаПолітика

Оприлюднено список Опозиційного блоку

До політсили увійшли люди Ахметова і Льовочкіна

Оприлюднено список Опозиційного блоку
Вадим Новинский
Фото: Макс Левин

У ЗМІ потрапили перші 40 прізвищ із виборчого списку партії "Опозиційний блок".

До цього Опозиційний блок оприлюднив лише першу десятку. Видання "Бі-бі-сі Україна" розкрило ще 30 прізвищ, посилаючись на повний список зі 195 кандидатів, переданий до ЦВК.

У першій десятці опинилися Юрій Бойко, Олександр Вілкул, Михайло Добкін, Вадим Рабинович, Олексій Білий, Сергій Ларін, Нестор Шуфрич, Наталія Королевська, Тетяна Бахтєєва та Микола Скорик.

11 місце в списку Опозиційного блоку посів Вадим Новинський - відомий олігарх, який тільки у 2012 році отримав українське громадянство. Він є нардепом від Партії регіонів, обраним у мажоритарному окрузі в Севастополі. До обрання Новинський був керівником групи компаній "Смарт-холдинг". Видання Forbes оцінює його статки в 1,4 мільярда доларів.

12 місце посів колишній глава Адміністрації президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін, який пішов з посади у грудні 2013-г.

13 місце обійняв депутат від Партії регіонів Юрій Воропаєв, якого вважають юристом Ріната Ахметова.

14 місце в списку отримав Тарас Козак, відомий бізнесмен, член координаційної ради руху "Український вибір" Віктора Медведчука. Також він є депутатом Львівської обласної ради.

15 місце має Володимир Гусак, директор із закупівель компанії "Метінвест Холдинг", яка належить Ахметову.

16 місце посіла сестра Сергія Льовочкіна Юлія. Зараз вона є депутатом парламенту, обрана від Партії регіонів в  мажоритарного окрузі в Криму.

17 місце в списку Опозиційного блоку отримав Андрій Кисельов, який обіймає посаду комерційного директора донецької компанії з продажу металургійної продукції "УкрМет".

18 місце посів депутат Верховної Ради Іван Мирний, обраний за списком ПР.

19 номер списку - Юрій Мороко, який кілька разів обирався депутатом парламенту від Партії регіонів. На минулих виборах він обіймав 81 місце в списку ПР і йому не вистачило однієї сходинки, щоб потрапити до парламенту.

Замикає виборчу двадцятку депутат парламенту Юрій Мірошниченко. Мірошниченко був представником президента Віктора Януковича в парламенті, а нещодавно очолив Партію розвитку України.

21 місце - у Дмитра Колеснікова, екс-міністра промислової політики в уряді Миколи Азарова. У 2012 році він замінив на посаді губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула. Зараз він очолює благодійний фонд Вілкула.

22 місце має колишній губернатор Чернівецької області Михайло Папієв. За прем'єрства Віктора Януковича він працював міністром соціальної політики, а у 2007 році обирався депутатом парламенту від Партії регіонів.

23 місце посів депутат парламенту від Партії регіонів Олександр Долженков.

24-м у списку Опозиційного блоку став відомий політик Юрій Павленко. Донедавна він був уповноваженим президента з питань захисту дітей, за президента Віктора Ющенка - губернатором Житомирської області і міністром у справах сім'ї, молоді та спорту.

Заступник голови руху "Український вибір" Василь Німченко отримав 25 місце в списку Опозиційного блоку. На сайті руху він вказаний як директор центру правових ініціатив і експертиз "Правова держава". Німченко був суддею Конституційного Суду першого скликання з 1996-го по 2005 рік.

Далі в списку: 26 - Олександр Нечаєв, 27 - Ігор Шурма, 28 - Олександр Качний, 29 - Олександр Коваль, 30 - Олександр Шаталов, 31 - Володимир Лобойченко, 32 - Вілен Шатворян, 33 - Олександр Волков, 34 - Ірина Горіна, 35 - Ігор Дятлов, 36 - Тетяна Корнякова, 37 - Олександр Касянюк, 38 - Станіслав Прокопенко, 39 - Павло Корж, 40 - Дмитро Єрмаков.

Нагадаємо, партія "Опозиційний блок" розраховує на підтримку жителів південних і східних регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram