ГоловнаСвіт

Влада Франції "знеособить" цигарки

Новий закон також заборонить куріння поблизу дитячих майданчиків

Влада Франції "знеособить" цигарки
Фото: www.onmilwaukee.com

Франція запроваджує нові правила упаковки тютюнових виробів у рамках програми боротьби з курінням.

Як повідомляє euronews, відповідно до закону, який набуде чинності після схвалення в парламенті, всі сигаретні упаковки уніфікують, тютюновим компаніям доведеться позначати назви сигарет однаковим шрифтом, а будь-які знаки розрізнення тютюнових марок будуть заборонені.

Французькі медики привітали новий закон.

"Думаю, що в соціальному плані це хороше послання. Адже мета - вивести за рамки загальноприйнятої норми хімічні елементи, які вже тривалий час впливають на здоров'я населення, які зіграли таку негативну роль у "раковій статистиці". Як мені здається, це, безсумнівно, добре, що тепер зовнішній вигляд цих товарів втратить свою кокетливу рекламну привабливість", - зазначив канцеролог, професор Анрі Жуає.

Згідно з новим законом, куріння заборонять поблизу дитячих майданчиків. У своїй антитютюновій політиці Франція йде слідом Австралії (де упаковки сигарет "знеособили" ще два роки тому) й Англії, де також пройшла кампанія із захисту дітей від пасивного куріння.

У майбутньому у Франції планують ввести заборону на рекламу електронних сигарет, які набирають популярності.

Щорічно від наслідків тютюнопаління помирають більш ніж 70 тис. французів. Попри це, 28% населення у Франції - затяті курці, причому цигарки популярні переважно серед молоді.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Німеччині злісних курців будуть виселяти з квартир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram