ГоловнаЕкономікаБізнес
Спецтема
Россия

Росія відбирає нафтову компанію у власника МТС

Подано позов про націоналізацію підприємства "Башнефть"

Росія відбирає нафтову компанію у власника МТС
Фото: bashneft.ru

Генпрокуратура Росії подала позов до суду про повернення в державну власність нафтової компанії "Башнефть", яка належить заарештованому власникові МТС Володимиру Євтушенкову.

Як повідомляє "Прайм", про це заявила офіційний представник ГПРФ Марина Гридньова.

"Оскільки розпорядження названими майновими комплексами здійснюється з порушенням процедури приватизації державної власності, всупереч волі Російської Федерації, з метою захисту інтересів держави Генеральна прокуратура в Арбітражний суд Москви подала позов про витребування майна з чужого незаконного володіння та вжиття забезпечувальних заходів у вигляді накладення арешту на акції ВАТ "АНК "Башнефть", - заявила вона.

Євтушенков купив "Башнефть" у 2009 році, коли президентом РФ був Дмитро Медведєв. Угода становила понад 2,5 млрд доларів. Зараз він перебуває під домашнім арештом через звинувачення у відмиванні грошей.

Нагадаємо, колишній власник ЮКОСу Михайло Ходорковський вважає, що справу проти російського мільярдера Володимира Євтушенкова порушили саме через бажання президента корпорації "Роснефть" Ігоря Сєчина "віджати" нафтову компанію "Башнефть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram