ГоловнаПолітика

​Порошенко просить РФ видати екс-начальника одеського облуправління міліції Фучеджі

За даними спецслужби, міліціонер-утікач перебуває у Придністров'ї

​Порошенко просить РФ видати екс-начальника одеського облуправління міліції Фучеджі
Петр Порошенко
Фото: ww.facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко просить Росію видати екс-начальника одеської облміліції Дмитра Фучеджі.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на запитання російського "Первого канала" про трагедію 2 травня.

"Чим відрізняється демократична Україна - не тільки тим, що вам дають слово на прес-конференції президента, а ще й дуже важливою позицією - ми звітуємо про найскладніші сторінки нашої історії, в тому числі про трагедію 2 травня. З цього приводу трьох залучено до відповідальності, один із організаторів, Фучеджі, є втікачем. За даними нашої спецслужби, він перебуває в Придністров'ї, періодично відвідуючи Росію. Ми б попросили вашої допомоги: видайте нам його", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що Фучеджі працював заступником керівника міліції Одеської області з питань громадської безпеки і особисто був у центрі Одеси 2 травня, під час жорстоких сутичок, які призвели до численних людських жертв. Тоді внаслідок сутичок між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами загинуло 46 людей, в лікарні звернулося 214 осіб.

Також Фучеджі виконував обов'язки начальника обласного УВС 4 травня, коли після штурму міського управління внутрішніх справ міліціонери відпустили затриманих проросійських активістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram