ГоловнаПолітика

Порошенко розповів, чому Україні не потрібна летальна зброя від Заходу (оновлено)

Президент зазначив, що Україна потребує допомоги із сучасними засобами зв'язку

Порошенко розповів, чому Україні не потрібна летальна зброя від Заходу (оновлено)
Петр Порошенко
Фото: ww.facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко вважає, що Україні не потрібна летальна зброя від Заходу, тому що країна може виробляти її сама і набагато дешевше.

Про це він сказав на прес-конференції.

"Французька або американська високоточна ракета коштує у 14 разів більше, ніж аналогічна ракета, яка виробляється у КБ "Луч", - підкреслив він. Причому, зазначив президент, іноземну зброю ще слід навчитися використовувати, тоді як з вітчизняною зброєю в армії знайомі.

"Кажуть: почекайте, але ж Іраку дали смертельну зброю? Іраку дали кулемети, і це була смертельна зброя. Україна має і кулемети, і швидкострільні гармати, і танки, і системи залпового вогню, і ракети. Не тільки має, а й уміє це виробляти", - підкреслив президент.

За словами Порошенка, Україна отримала ліцензію на закупівлю радарів і безпілотників.

"Що нам потрібно - це захисні механізми радарів, в тому числі і протибатарейних. Чи отримали ми ліцензію на закупівлю таких систем забезпечення безпеки країни? Так, отримали. І завеземо найближчим часом. Безпілотники. Чи отримали ми ліцензію на закупівлю безпілотників? Господи, прости мене за відвертість: так, отримали", - сказав президент.

Він зазначив, що Україна використає згадані засоби для оборони, щоб знати точні координати місця, звідки вестимуть вогонь по нас, і щоб реагувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram