ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Кадиров заявив, що лідера "Ісламської держави" вербував екс-голова ЦРУ

Керівник Чечні звинуватив США у фінансуванні терористів

Кадиров заявив, що лідера "Ісламської держави" вербував екс-голова ЦРУ
Рамзан Кадыров
Фото: Instagram

Керівник Чечні Рамзан Кадиров заявив, що, за деякими даними, лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді "завербував" американський генерал Девід Петреус.

"Проблема тероризму в Іраку, Сирії та інших країнах регіону набуває небезпечного і гострого характеру. США та Європа сприяють розповзанню цього зла. Є дані, що ватажок бандитів Абу Бакр аль-Багдаді завербований американським генералом Девідом Петреусом. Америка фінансує і плодить численні групи, підбурює їх одне з одним, щоб у цьому котлі загинули десятки і сотні, тисячі осіб", - написав він на своїй сторінці в Instagram.

Наразі радикальне сунітське угруповання "Ісламська держава" під керівництвом Абу Бакра аль-Багдаді виступає проти центрального уряду Іраку. При цьому угруповання також веде боротьбу в Сирії та Лівані. На початку вересня терористи з "Ісламської держави" заявили про намір "звільнити" Чечню.

Генерал Девід Петреус раніше був командувачем багатонаціональних сил в Іраку, командувачем сил США та НАТО в Афганістані, займав посаду директора ЦРУ. Він пішов зі своєї посади після того, як стало відомо, що у 59-річного голови ЦРУ був роман з його біографом, журналісткою Полою Бродуелл.

"У Росії є сили і засоби, щоб не дозволити цій заразі перетнути кордон. Якщо хтось поткнеться в Чечню, ми випишемо квиток на той світ, як Абу Валіду, Абу Хавсу, Хаттабу та Басаєву", - зазначив Кадиров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram