ГоловнаПолітика

Кримськотатарський телеканал звинувачують в "екстремізмі"

Від телеканалу зажадали всіх документів і списку працівників

Кримськотатарський телеканал звинувачують в "екстремізмі"
Фото: investigator.org.ua

Кримськотатарський телеканал АТР звинувачують в екстремізмі. Відповідний лист на адресу керівництва телеканалу надійшов із Центру протидії екстремізму. Про це на сторінці у Фейсбуці повідомляє журналіст телеканалу АТР Шевкет Наматуллаєв.

Журналіст подає витяг із листа, в якому сказано, що телеканал "наполегливо закладає думку про можливі репресії за національною та релігійною ознакою, сприяє формуванню антиросійської громадської думки, навмисно розпалює серед кримських татар недовіру до влади та її дій, що побічно становить загрозу екстремістської діяльності".

За інформацією Наматуллаєва, від керівництва телеканалу зажадали надати всі правовстановчі документи і список осіб, офіційно працевлаштованих на телеканалі.

Нагадаємо, переслідування представників кримськотатарського народу стали тенденцією в анексованому Криму. Обшуків і перевірок з боку російських спецслужб зазнають будинки, школи, медресе, мечеті.

Питання тиску й утисків кримськотатарського населення обговорювали на конференції ООН з питань корінних народів у Нью-Йорку, де також були національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу Рефат Чубаров.

У МЗС України ситуацію кримських татар на півострові назвали другою "депортацією".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram