ГоловнаПолітика

Савченко могли відвезти в Москву на психіатричну експертизу (оновлено)

Адвокат припускає, що Савченко могли відвезти або в СІЗО "Лефортове", або "Печатники"

Савченко могли відвезти в Москву на психіатричну експертизу (оновлено)
Надежда Савченко
Фото: Скрин-шот с YouTube

Українську льотчицю Надію Савченко етапували з воронезького СІЗО до Москви. Про це повідомляє її адвокат Марк Фейгін в Twitter.

За його словами, Савченко етапували в понеділок, але відомо про це стало тільки вранці в середу. Льотчицю швидше за все перевели до Москви. "Інших варіантів я не бачу", - сказав Фейгін.

"Ну, на практиці, це або СІЗО "Лефортово", або "Печатники" (жіноча N6). Далі стаціонарна експертиза", - додав він.

У свою чергу, офіційний представник СК РФ Володимир Маркін підтвердив "Интерфаксу", що Надії Савченко призначено психіатричну експертизу.

"У рамках кримінальної справи Савченко, обвинуваченій за ст.105 КК РФ (вбивство), призначено психіатричну експертизу. Це звичайна практика і обов'язкова вимога російського кримінально-процесуального законодавства (ст.196 КПК України), якщо людині інкримінують вчинення особливо тяжкого злочину", - сказав Маркін.

"Савченко та її захисника в установленому законом порядку повідомили про призначення їй стаціонарної психіатричної експертизи, яку їй проведуть у Москві", - зазначив офіційний представник СКР.

Нагадаємо, раніше Фейгін заявляв, що Савченко етапували з воронезького СІЗО в невідомому напрямку.

Наприкінці серпня суд у Воронежі продовжив до 30 жовтня арешт Савченко, яку СК РФ звинувачує у пособництві у вбивстві двох кореспондентів ВДТРК. Захист Савченко заявив, що льотчицю збираються етапувати з Воронежа до Москви для проведення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Савченко написала відмову від спілкування з лікарями під час психолого-психіатричної експертизи. Лікарі заявили, що стан психіки льотчиці фахівці нібито зможуть визначити, не розмовляючи з нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram