ГоловнаПолітика

На Генасамблеї ООН замість Порошенка виступить Яценюк

Заплановано зустріч прем'єра з Генсеком ООН Пан Гі Муном

На Генасамблеї ООН замість Порошенка виступить Яценюк
Архив
Фото: EPA/UPG

24-25 вересня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк перебуватиме з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки, де візьме участь у заходах 69-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Про це повідомляє прес-служба уряду.

У рамках перебування в Нью-Йорку заплановано виступ голови уряду на загальних дебатах Генеральної Асамблеї ООН. Яценюк також зустрінеться з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном і проведе переговори з головами делегацій кількох держав-членів ООН.

Серед інших запланованих заходів - зустрічі Яценюка з представниками ділових кіл США і керівництвом американських інвестиційних та фінансових установ, представниками неурядових організацій.

Нагадаємо, раніше прес-служба ООН повідомляла, що Президент України 25 вересня виступить на засіданні Генеральної Асамблеї ООН.

Згодом ЗМІ повідомили, що Президент України Петро Порошенко не візьме участь у 69-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Порошенко затвердив склад делегації для участі в сесії Генасамблеї ООН. Делегацію очолив міністр закордонних справ Павло Клімкін, також у складі делегації постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв, в.о. директора департаменту міжнародних організацій МЗС України Андрій Бешта, заступник директора департаменту - начальник відділу ООН департаменту міжнародних організацій МЗС Юрій Вітренко, директор департаменту міжнародного права МЗС Лариса Герасько, заступник директора департаменту міжнародної безпеки МЗС Ігор Кизим, заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця, директор департаменту політики та комунікацій МЗС України Олексій Макеєв.

У складі делегації також заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий, заступник керівника департаменту зовнішньої політики - завідувач відділом стратегічних ініціатив і комунікацій головного департаменту зовнішньої політики і європейської інтеграції Адміністрації президента України Оксана Шуляр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram