ГоловнаСуспільствоЖиття

Луганський національний університет відраховуватиме студентів, які вийшли на навчання на заклик "ЛНР"

Офіційно ЛНУ перебуває в евакуації у Старобільську

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка має намір відрахувати студентів, які вийдуть на навчання в Луганську.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби університету з посиланням на ректора Віталія Курила.

"Сьогодні в Луганську можна почути безліч закликів до виходу на навчання або роботу, але всі вони незаконні. Можу сказати щодо нашого вишу - ми працюємо в Старобільську, приймаємо абітурієнтів, організовуємо навчальний процес для старшокурсників, і випускники наші будуть, як і колись, отримувати українські дипломи. Якщо ж хтось із студентів піде на повідку в ЛНРівських ватажків і вийде на навчання в Луганську, то, хочу вам сказати, ці люди будуть дуже розчаровані в кінці навчання, коли отримають диплом невизнаної республіки. А з нашого вузу нам доведеться їх відрахувати. Причина проста - вони не розпочнуть навчального процесу", - зазначив Курило.

У виші зазначили, що офіційно ЛНУ перебуває в евакуації в Старобільську, а університет, перебуває в Луганську, не контролюється ні ректоратом, ні Міністерством освіти і науки України.

У зв'язку з цим у виші дуже стурбовані ситуацією, оскільки студентів можуть просто обдурити. Тому ректорат Луганського університету закликає студентів уважно стежити за новинами вишу на тимчасовому офіційному сайті і розуміти, що ЛНУ - законний український виш, а те, що залишилося в Луганську - ніким не визнаний навчальний заклад.

Нагадаємо, 16 вересня Курило заявив про захоплення установи озброєними людьми в Луганську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram