ГоловнаКультура

Україна не братиме участі в Євробаченні-2015

Гендиректор НТКУ пояснив рішення тим, що участь у конкурсі - "не до місця і не на часі"

Україна не братиме участі в Євробаченні-2015
Фото: www.starhit.ru

Україна відмовилася від участі в пісенному конкурсі "Євробачення-2015".

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив гендиректор НТКУ Зураб Аласанія.

При цьому Перший Національний транслюватиме півфінал і фінал конкурсу у травні 2015-го, хоч там і не буде українського учасника.

"Багато причин, від економічних до політичних, - пише Аласанія. - Але коротка і чесна теза виглядає просто: не до місця і не на часі".

Аласанія додав, що 2016 року НТКУ планує повернутися в конкурс і продовжити участь.

"Ми розуміємо, що Євробачення - іміджевий і престижний проект, - цитує слова гендиректора НТКУ прес-служба. - Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" ми банально не маємо грошей. Якщо хтось має бажання нам допомогти - ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення".

Продюсер творчого об'єднання музичних програм НТКУ Влад Багінський додав, що багато артистів, з якими радився канал, заявили, що не брали б участі в конкурсі, оскільки "розважальні проекти зараз не такі актуальні і кошти, які були б витрачені на проведення українського відбору на Євробачення-2015, доречніше відправити на важливіші потреби".

Конкурс "Євробачення-2015" повинен пройти в Австрії, оскільки цього року переможцем стала австрійська співачка Кончіта Вурст. Україну на "Євробаченні-2014" представляла Марія Яремчук, яка посіла шосте місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram