ГоловнаПолітика

Аваков розповів про створення національної поліції замість міліції

Опубліковано коротку концепцію реформи

Аваков розповів про створення національної поліції замість міліції
Фото: Макс Левин

Громадська експертна рада з реформи Міністерства внутрішніх справ завершила чергові слухання, повідомляє на своїй сторінці у Facebook міністр МВС Арсен Аваков.

Аваков зазначає, що концепцію реформи ще необхідно узгодити і доопрацювати, перш ніж виносити на розгляд Кабінету Міністрів. Проте міністр опублікував відеоролик з короткою презентацією реформи.

У проекті йдеться про нові завдання міністерства, а також служби, які виконуватимуть ці завдання. Згідно з пропозицією, у складі МВС буде національна поліція, а не міліція, оскільки учасники експертної групи "не хочуть асоціюватися" з "народною міліцією" у районах Донбасу на особливому становищі. Також передбачено ліквідацію ГУБОЗу, транспортної міліції, ветеринарної міліції та міліції у справах дітей. Загальна кількість правоохоронців має скоротитися до 300 поліцейських на 100 тисяч населення проти 376 міліціонерів на ту ж кількість населення.

Нагадаємо, Аваков обіцяв представити проект реформи МВС до 15 вересня. Реформування та модернізацію міністерства обіцяв також попередній міністр Віталій Захарченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram