ГоловнаПолітика

Європарламент може засудити Росію за "гібридну" війну проти України

ЄП також планує закликати всі сторони дотримуватися режиму припинення вогню, який зараз порушується

Європейський парламент має намір засудити Росію за ведення неоголошеної "гібридної" війни проти України.

Про це йдеться в проекті резолюції Європарламенту, яку буде винесено на голосування у четвер в рамках пленарного засідання, повідомляє УНІАН.

"ЄП висловлює жаль у зв'язку з тим, що угода про припинення вогню зараз порушується, в основному російськими військами і сепаратистами, і їх нарощування триває", - йдеться у проекті документа.

Європарламент також планує закликати всі сторони дотримуватися режиму припинення вогню і утримуватися від будь-яких дій або кроків, які могли б поставити під загрозу досягнуту в Мінську угоду.

"ЄП висловлює свою глибоку стурбованість з приводу того, що угода про припинення вогню є приводом для перегрупування російських військ для того, щоб продовжити свій наступ у напрямку створення "наземного коридору" до Криму і далі в Придністров'я", - наголошується в проекті резолюції.

У зв'язку з цим Євросоюз має намір "рішуче засудити Російську Федерацію за ведення неоголошеної "гібридної" війни проти України з використанням регулярних російських військ та підтримки незаконно озброєних угруповань.

"Підкреслюємо той факт, що ці дії російського керівництва становлять загрозу не тільки єдності та незалежності України, а й для всього європейського континенту; закликаємо Росію негайно вивести всі свої військові сили з України, припинити потоки бойовиків і зброї у східну Україну і покласти кінець прямій або опосередкованій підтримці дій сепаратистських сил на українській землі", - підкреслюється у проекті.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ на переговорах з лідерами так званих "ДНР" і "ЛНР" підписала протокол про припинення вогню з 18:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram