ГоловнаПолітика

Місцеві вибори на Донбасі відбудуться 7 грудня

Обрану владу регіону не можна буде відправити у відставку

Місцеві вибори на Донбасі відбудуться 7 грудня
Фото: Виталий Головин

Народні депутати України призначили місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, які отримають особливий статус, на 7 грудня 2014 року. Про це йдеться в ухваленому сьогодні законі №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей", за який проголосували 277 депутатів.

"Згідно з пунктом 30 частини першої статті 85 Конституції України, призначити позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних, міських голів в окремих районах Донецької та Луганської областей на неділю, 7 грудня 2014 року", - йдеться в законопроекті.

Повноваження депутатів місцевих рад та посадових осіб, обраних на позачергових виборах, призначених Верховною Радою України, не можуть достроково припинити.

Місцеве самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей здійснюється згідно з Конституцією та законами України, відповідними територіальними громадами безпосередньо і через органи місцевого самоврядування.

Також, в законопроекті доручається Кабінету Міністрів України в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів, призначених в абзаці першому цього пункту, коштом резервного фонду державного бюджету України.

Нагадаємо, згідно із законопроектом, особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей надається тимчасово - терміном на три роки з дня набрання чинності цим законом. Райони, міста, селища, села Донбасу, яким надається особливий статус, визначаються рішенням Верховної Ради України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram