ГоловнаПолітика

Економічна частина УА набуде чинності в повному обсязі, - євродепутат

Україні протягом 15 місяців до набуття чинності УА потрібно здійснювати трансформаційний процес

Економічна частина УА набуде чинності в повному обсязі, - євродепутат
Фото: www.versia.am

Голова комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок запевнив, що економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та ЄС набуде чинності в повному обсязі.

"Нічого не відкладали. Угоду укладено, а технічне втілення деяких її частин відбувається асиметрично. Можливість безмитного ввезення деяких українських товарів у країни ЄС залишається, як це передбачено на етапі попереднього застосування угоди. Але Україна ще може встановлювати мито на певні європейські товари.

Імплементація угоди відбувається поступово, але домовленості в повному обсязі набувають чинності - без обмежень чи змін", - заявив він в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

За словами євродепутата, якщо в повному обсязі втілити угоду, то ринкова сила європейських підприємств може нашкодити українській економіці.

"Тому в українських підприємців у певних галузях у рамках такого трансформаційного процесу з'являється час підготуватися до нового конкурентного середовища", - пояснив Брок.

Він зазначив, що Україні протягом 15 місяців до набуття чинності Угоди потрібно здійснювати трансформаційний процес. Зокрема, довести до ладу митне і податкове законодавство.

Як повідомляли, 12 вересня ЄС, Україна і Росія домовилися відкласти початок дії зони вільної торгівлі ЄС та України до 2016 року зі збереженням скасування митних зборів ЄС для українських товарів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram