ГоловнаСвіт

Литва прийняла на лікування 14 учасників АТО

Один із поранених перебуває у вкрай важкому стані

Литва прийняла на лікування 14 учасників АТО
Фото: rus.tvnet.lv

Литва прийняла на лікування 14 українських військовослужбовців, які є учасниками антитерористичної операції.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

"15 вересня із Дніпропетровська до Литовської Республіки для подальшого лікування відбули 14 поранених захисників Вітчизни - учасників антитерористичної операції. Напередодні відльоту до Дніпропетровська прибув аташе Литовської Республіки з питань оборони Міндаугас Квікліс, а також литовські медики. Військова делегація відвідала обласну клінічну лікарню імені Мечникова, де проходили лікування тяжкопоранені військовослужбовці", - йдеться в повідомленні.

За словами лікарів, п'ять пацієнтів перебувають у задовільному стані (з пораненнями хребта, кінцівок, черевної порожнини і т.д.), чотири - в стані середньої тяжкості (переважно поранення м'яких тканин), ще чотири - у важкому (травми кінцівок), і один військовослужбовець перебуває у вкрай важкому стані (серйозне поранення печінки).

Серед поранених пацієнтів - представники повітряно-десантних військ (ПДВ), окремих механізованих бригад, батальйонів територіальної оборони Міноборони та добровольчих батальйонів Національної гвардії.

Міністерство підкреслює, що всі витрати на транспортування поранених в Литву та надання їм кваліфікованої медичної допомоги взяла на себе приймаюча сторона.

Підготовку документів та віз взяла на себе Дніпропетровська обласна державна адміністрація.

Планується, що наступного тижня 15 поранених учасників АТО відправлять для подальшого лікування до Естонської Республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram