ГоловнаСуспільствоПодії

Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл у Донецьку

Моніторингову групу обстріляли з мінометів

Спостерігачі ОБСЄ потрапили під обстріл у Донецьку

У Донецьку під час роботи моніторингової групи ОБСЄ п'ять мінометних снарядів розірвалися недалеко від місця перебування спостерігачів. Про це повідомляє Спеціальна наглядова місія ОБСЄ в Україні.

Інцидент стався в неділю, 14 вересня, близько 15:00. Група спостерігачів прибула до Путилівського ринку, який перед цим зазнав мінометного обстрілу. Один із будинків горів, на місці працювала пожежна бригада. Представники ДНР на місці події повідомили про загибель чотирьох людей. За 20 метрів від місця події представники ОБСЄ помітили тіло загиблої жінки.

"Незабаром після прибуття спостерігачів розпочався мінометний обстріл. Чотири снаряди розірвалися за 200 м від членів моніторингової групи. У результаті група була змушена перейти в інше місце, за 1 км від ринку. Проте через 10 хвилин ще один мінометний снаряд вибухнув приблизно за 100 м від спостерігачів, після чого представники ОБСЄ мусили покинути цей район", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційний опір", за минулі вихідні в зоні АТО сталося понад 40 обстрілів українських позицій бойовиками. В результаті обстрілів пошкоджено і житлові будинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram