ГоловнаПолітика

МЗС закликало світову спільноту засудити проведення РФ незаконних виборів у Криму

У МЗС заявили про наявність доказів, що підтверджують порушення Москвою зобов'язань у галузі прав людини

МЗС закликало світову спільноту засудити проведення РФ незаконних виборів у Криму
Фото: zn.ua

Україна закликає світову спільноту засудити проведення Росією в неділю, 14 вересня, незаконних виборів у насильно включеному нею Криму до так званої Державної ради Автономної Республіки.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

У повідомленні наголошено, що оскільки Крим і Севастополь були, є і залишатимуться невід'ємною частиною суверенної Української держави, на яку поширюється дія Конституції та законів України, наша країна вважає ці вибори нелегітимними, а їхні результати не матимуть жодних наслідків для нинішнього статусу Криму в рамках визнаних на міжнародному рівні кордонів України.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту засудити проведення Російською Федерацією так званих "виборів" в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь", - йдеться в повідомленні.

За очікуваннями української сторони, цивілізований світ повинен дати належну оцінку протиправним діям Росії, яка продовжує дискримінацію і репресії проти кримських татар, українців і представників інших національностей, які не можуть змиритися з окупацією Криму.

Зазначено, що зараз існує велика кількість доказів, які підтверджують порушення російською стороною взятих на себе міжнародних зобов'язань у галузі прав людини.

МЗС підкреслює, що всі причетні до організації та проведення так званих виборів у Криму будуть нести відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Раніше Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом незаконного проведення виборів у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram