ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики "Ісламської держави" обезголовили британця

Ісламісти пригрозили стратити ще одного британця

Бойовики "Ісламської держави" обезголовили британця
Дэвид Хэйнс
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" стратили громадянина Великобританії Девіда Хейнса, якого тримали в полоні.

Про це в неділю, 14 вересня, повідомляє агентство AFP.

За даними агентства, британцеві стяли голову. Представники ісламістського угруповання розмістили в Інтернеті запис вбивства Хейнса. Ролик, який триває 2 хвилини 27 секунд, бойовики назвали "Послання союзникам Америки". Вони звинуватили прем'єр-міністра Девіда Кемерона "у зближенні зі США" після того, як той заявив, що Великобританія може приєднатися до авіаударів американців по позиціях угруповання в Іраку.

"Ви добровільно увійшли до коаліції зі США проти "Ісламської держави". Як і вашому попередникові Тоні Блеру, вам не вистачає мужності, щоб відмовити американцям", - заявив кат. Він також попередив, що якщо авіаударів не припинять, наступною жертвою бойовиків може стати ще один британець - Алан Хеннінг.

44-річний британець Девід Хейнс працював в одній з неурядових організацій. Він доправляв гуманітарну допомогу в Сирію, де його викрали рік тому.

2 вересня бойовики "Ісламської держави", які стратили двох американських журналістів - Джеймса Фоулі і Стівена Сотлоффа, попередили, що наступною їхньою жертвою може стати Хейнс.

У ніч проти 20 серпня в Інтернеті з'явився запис зі стратою американського журналіста Джеймса Фоулі, якого вже близько двох років вважали зниклим безвісти. Незабаром після цього влада США визнала справжність відеозапису, на якому бойовик "Ісламської держави" перерізає горло бранцеві. Після його вбивства бойовики зажадали від президента США Барака Обами припинити авіанальоти на їхні позиції, погрожуючи в іншому разі вбити і Сотлоффа.

Ісламісти виконали свою погрозу, розмістивши 2 вересня відео страти Сотлоффа - позаштатного кореспондента журналів Timе і Foreign Policy. Він зник у Сирії 2013 року незабаром після того, як перетнув турецько-сирійський кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram