ГоловнаСуспільствоЖиття

На потреби переселенців необхідно $207 мільйонів, - Гройсман

Віце-прем'єр розповів про забезпечення вимушених переселенців

На потреби переселенців необхідно $207 мільйонів, - Гройсман
Пансионат, в котором живут переселенцы
Фото: Нелли Вернер

До кінця 2014 року на забезпечення потреб вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей необхідно близько $207 мільйонів. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з представниками іноземних дипломатичних місій.

Гройсман зазначив, що ця загальна сума - не остаточна, оскільки оцінку потреб переселенців ще не закінчено. Зокрема, уряд розглядає можливість адресної компенсації за оренду житла для переселенців.

Крім того, необхідно забезпечити будівництво тимчасового житла для переселенців, витрати на це оцінюють у 93,4 млн доларів. Водночас адресна компенсація на оренду коштуватиме державі близько $79,5 млн - по 884 гривні на людину.

За словами Гройсмана, планується ще й резервний фонд для термінових потреб переселенців, очікуваний розмір такого фонду - $18,3 млн.

Нагадаємо, загальна кількість вимушених переселенців із зони АТО і з Криму вже перевищила 271 тис. осіб. Держслужба з надзвичайних ситуацій заявляє про наявність 25 тис. вільних місць для переселенців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram