ГоловнаЕкономікаДержава

Сума збитків на Донбасі підступає до 12 млрд гривень

Відомо про 11 тисяч зруйнованих або пошкоджених об'єктів

Сума збитків на Донбасі підступає до 12 млрд гривень
Фото: EPA/UPG

Сума збитків від конфлікту на сході України становить 11,888 млрд грн. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр Володимир Гройсман, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні в нас усього 11 тис. 325 об'єктів на загальну суму 11,888 млрд грн. Але я хочу наголосити, що це попередня сума, оскільки є багато місць, до яких ми не маємо доступу, щоб оцінити збиток", - сказав він, виступаючи перед послами та представниками міжнародних фінансових організацій у Києві в п'ятницю.

Зокрема, віце-прем'єр зазначив, що зруйновано 4500 житлових будинків, 4700 об'єктів системи енергопостачання, 217 об'єктів освіти, 132 промислові об'єкти, 45 об'єктів охорони здоров'я.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що інфраструктурі регіону завдано збитків на суму близько $8 млрд. За словами голови уряду, оцінку руйнувань на територіях, захоплених бойовиками, проводили за фотографіями із супутників. Яценюк також доручив Мін'юсту підготувати документи для міжнародних організацій, щоб з їх допомогою змусити Росію компенсувати збитки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram