ГоловнаПолітика

РНБО фіксує припинення виведення російських військ з України

Протягом доби режим припинення вогню зберігався

РНБО фіксує припинення виведення російських військ з України
Фото: www.facebook.com/uacrisis

У Раді національної безпеки і оборони підтвердили слова президента Петра Порошенка про припинення виведення російських військ з території України.

"Фіксується припинення виведення російських військ з території України", - сказано у повідомленні РНБО.

Зазначається, що ситуація в зоні АТО залишається напруженою, однак протягом доби режим припинення вогню зберігався. При цьому зафіксовано його поодинокі порушення. Втрат серед українських військових немає.

З мінометів, стволової артилерії і ракетних систем залпового вогню обстріляно Донецький аеропорт.

Вчора о 8:00 на блокпості в районі південно-західної окраїни Станиці Луганської на міні терористів підірвався цивільний автомобіль. Унаслідок вибуху загинула жінка-водій; один прикордонник отримав поранення.

Протягом доби бойових сутичок з російськими найманцями на кордоні не відбувалося.

У РНБО зафіксували концентрацію присутності терористів в районі Розсипного і Пелагеївки Донецької області. Одночасно фіксується суттєве зниження активності бойовиків в Маріупольському та Новоазовському районах, що можна пояснити роботою в цих районах Місії ОБСЄ.

Новоазовським районом постійно переміщається спеціально обладнаний автомобіль, який здійснює радіоелектронні перешкоди і прослуховування абонентів мобільних операторів.

Нагадаємо, вчора заступник генерального секретаря НАТО з питань зовнішньої політики і політики безпеки Джеймс Аппатурай заявив про зменшення кількості військовослужбовців регулярної армії РФ, проте констатував збереження військ спеціального призначення на території України. При цьому в секретаріаті НАТО вважають, що в Україні залишаються близько 1 тис. російських військових, а на російсько-українському кордоні - близько 20 тис.

10 вересня Порошенко заявив, що Росія вивела 70% своїх військ з території України, проте в п'ятницю заявив, що цей процес припинено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram