ГоловнаПолітика

У "Батьківщині" не бачать перешкод для ратифікації Угоди про асоціацію

Немиря закликав Порошенка внести договір у Раду

У "Батьківщині" не бачать перешкод для ратифікації Угоди про асоціацію
Фото: Макс Левин

Заступник голови партії "Батьківщина", нардеп Григорій Немиря вважає, що перешкод для ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом немає, незважаючи на позицію Росії.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Затягування з ратифікацією Угоди про асоціацію створює враження можливості впливу третьої країни на стратегічний вибір нашого народу - європейську інтеграцію. Я ще раз закликаю президента України негайно внести Угоду в парламент для ратифікації 16 вересня. Я не бачу жодних політичних, економічних або технічних перешкод для цього", - сказав Немиря.

Він зазначив, що договір підписали майже три місяці тому, і за цей час його встигли ратифікувати чотири країни ЄС, свої угоди ратифікували Молдова і Грузія. Договір також винесено на розгляд Європарламенту 16 вересня.

"А Верховна Рада України досі не отримала Угоду від президента. Це виглядає дуже дивно. Мої колеги з Європарламенту серйозно стурбовані цією ситуацією", - додав він.

Немиря наголосив, що якщо договір не ратифікувати до кінця вересня, Україна втратить можливість його тимчасового використання з 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram