ГоловнаСвіт

Путін влаштував перевірку боєготовності військ Східного військового округу

Перевірка торкнеться також готовності федеральних відомств до роботи в умовах війни

Путін влаштував перевірку боєготовності військ Східного військового округу
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін розпорядився з 10:00 (9:00 за Києвом) 11 вересня провести раптову перевірку бойової готовності Східного військового округу і перевірити кілька федеральних міністерств, відомств та адміністрацій регіонів округу на готовність до роботи в умовах війни.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, інформує "Интерфакс".

"Згідно з його розпорядженням сьогодні з 10:00 мск війська СВО, а також загони та військові частини, що дислокуються на її території, привести в бойову готовність "повну", - наказав Шойгу.

Глава Міноборони доручив вивести органи військового управління та війська на полігони, де здійснюватиметься підготовка до призначення на контрольних заняттях і тактичних навчаннях.

Зазначається, що особливу увагу при перевірці приділять перегрупуванню військ на великі відстані як пріоритетне завдання Східного військового округу. Також під час перевірки розгорнуть системи управління матеріально-технічного та медичного забезпечення.

Крім того, Шойгу повідомив, що разом із раптовою перевіркою військ СВО Путін доручив Міноборони та Головному управлінню спеціальних програм перевірити кілька федеральних міністерств, відомств і адміністрацій регіонів округу на здатність виконувати завдання в умовах воєнного часу. За словами Шойгу, перевірять, зокрема, Мінпромторг, Мінкомзв'язку, Мінтранс, "Роспечать", "Россвязь", "Росавиацию", "Росавтодор", "Росжелдор", "Росморречфлот" та підвідомчі їм організації, а також адміністрації Забайкальського, Приморського, Хабаровського і Камчатського країв та Амурської і Сахалінської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram