ГоловнаПолітика

Крім припинення вогню, потрібно звільнити заручників, - Порошенко

Пан Гі Мун підкреслив важливість моніторингу та верифікації режиму припинення вогню

Крім припинення вогню, потрібно звільнити заручників, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості виконання всіх 12 пунктів Протоколу з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це Президент заявив у телефонній розмові з Генеральним Секретарем ООН Пан Гі Муном, йдеться у повідомленні на сайті Президента.

Порошенко підкреслив, що, крім припинення вогню, потрібно почати політичний процес і звільнити всіх заручників, в тому числі осіб, які незаконно утримуються в Росії, зокрема Надію Савченко та Олега Сенцова, додали у прес-службі.

У свою чергу Пан Гі Мун підкреслив важливість належного моніторингу та верифікації режиму припинення вогню. Він також повідомив, що ООН співпрацює з ОБСЄ з метою посилення такого моніторингу та верифікації.

"Порошенко наголосив на необхідності збільшення чисельності моніторингової місії ОБСЄ. Проведення дострокових парламентських і місцевих виборів, на думку Президента, забезпечить основу для політичного процесу, який зможе забезпечити стійкий мирний процес у Донецькій і Луганській областях України", - йдеться у повідомленні.

Порошенко і Пан Гі Мун обговорили питання дотримання прав людини та шляхи вирішення гуманітарної ситуації на Донбасі, зокрема шляхом координації зусиль із Червоним Хрестом.

Пан Гі Мун зазначив, що він веде постійний діалог зі світовими лідерами щодо підтримки України та її прагнень домогтися миру.

Він також заявив, що буде радий вітати Президента України в Нью-Йорку, де незабаром відбудеться 69 сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram