ГоловнаПолітика

Військові знищили 3 танки і 2 БТРи терористів у боях за донецький аеропорт

У РНБО нарахували 20 провокацій і обстрілів за добу

Військові знищили 3 танки і 2 БТРи терористів у боях за донецький аеропорт
Фото: www.62.ua/страница на Facebook Вячеслава Гуменного

Під час вчорашнього наступу на позиції підрозділів ЗС України в районі аеропорту Донецька російські найманці втратили три танки і два бронетраспортери.

Про це сказано в повідомленні інформцентру РНБО.

Позиції наших підрозділів на території аеропорту в Донецьку обстріляли із застосуванням установок "Град".

Повідомляється також, що за минулу добу терористи і російські військові здійснили 20 провокацій і обстрілів блокпостів і позицій підрозділів ЗС України в районах населених пунктів Луганської області: Чорнухине, Нижньобараниківка, Піски, Городище, Золоте, і Донецької області - Шуми, Верхньоторецьке, Староласпа, Гранітне, Жданівка, Авдіївка, Докучаєвськ, Тоненьке, Нижня Кринка, а також поблизу самого аеропорту Донецька.

РНБО зазначає, що терористи продовжують провокації - "обстрілюють житлові масиви Донецька, імітуючи українську артилерію, яка веде вогонь у відповідь". В результаті влучання снарядів пошкоджено Донецьку спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат №22, два дев'ятиповерхові будинки та будинки приватного сектору.

"У Харцизьку з району школи №7 бойовики вели мінометний обстріл селища Нижня Кринка Шахтарського району", - сказано в повідомленні.

Навколо блокпоста сил АТО в районі Слов'яносербська Луганській області підрозділи тривають провокаційні дії противника. До блокпоста з трьох сторін підведено танки, бронемашини і піхоту супротивника. Бойових сутичок між сторонами не було, режим припинення вогню на цій ділянці зберігається.

У районі Безіменного Новоазовського району українські силовики фіксують скупчення техніки і живої сили противника, в т. ч. засобів фронтової радіорозвідки.

Нагадаємо, режим припинення вогню діє з 18:00 п'ятниці, проте з того часу, за даними РНБО, позиції українських військових обстрілювали понад 100 разів, що привело до загибелі 4 українських військовослужбовців і поранення ще 29.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram