ГоловнаСвіт

Росія може побудувати в Ірані нові електростанції

Також розглядається можливість будівництва ліній електропередач і гідроелектростанцій

Росія може побудувати в Ірані нові електростанції
АЭС "Бушер" в Иране
Фото: EPA/UPG

Росія може побудувати в Ірані нові електростанції.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Россия 24" 10 вересня заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак.

За словами Новака, іранська компанія Tavanir і російський "Технопромэкспорт" підписали угоду про наміри щодо реалізації електроенергетичних проектів в Ірані. Міністр пояснив, що мова йде про будівництво 8-10 блоків парогазових установок загальною потужністю три гігавати. Він також зазначив, що розглядається можливість будівництва ліній електропередач і гідроелектростанцій.

Крім того, міністр розповів про плани із синхронізації енергосистем Росії, Ірану та Азербайджану. Він повідомив, що РФ та Іран готують техніко-економічне об

ґрунтування синхронізації. Новак додав, що зараз триває обговорення нарощування поставок електроенергії з Росії до Ірану через Азербайджан.

25 червня стало відомо, що РФ і Іран завершили узгодження документів щодо спорудження нових енергоблоків на іранській АЕС "Бушер". У 1992 році Росія і Іран підписали угоду про спорудження АЕС, а в січні 1995 року уклали контракт на завершення будівництва першого енергоблоку станції, який передали в гарантійну експлуатацію Ірану у вересні 2013 року, остаточне приймання і здачу в промислову експлуатацію планують на 2015 рік.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що Росія може розпочати поставки зерна в Іран в обмін на нафту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram