ГоловнаСвіт

У Британії джихадистка пригрозила Камерону "посадити його голову на палю"

Ісламістських також закликала інших британських мусульман вирушати до Сирії

У Британії джихадистка пригрозила Камерону "посадити його голову на палю"
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Вісімнадцятирічна джихадистка, громадянка Великобританії, пригрозила прем'єр-міністру країни Девіду Кемерону "посадити його голову на палю" за "ведення війн проти мусульманського народу", повідомляє Daily Mail.

Дівчина також назвала "смішними" загрози прем'єра про позбавлення громадянства осіб, пов'язаних зі здійсненням терористичної діяльності.

Крім того, у своєму зверненні вона закликала інших британських мусульман вирушати до Сирії, заявивши, що проживання у Великобританії робить віру не такою сильною.

Раніше Кемерон заявив, що поліція отримає право вилучати паспорти у підозрюваних в тероризмі громадян Сполученого Королівства і тимчасово забороняти їм в'їзд в країну.

"Поліція отримає нові повноваження для вилучення паспортів у підозрюваних в тероризмі та заборони британським джихадистам повертатися до Великобританії. Ми представимо нові цільові закони, за якими поліція матиме право затримувати паспорти на кордоні на час повної перевірки підозрюваного. Те, що британські громадяни заявляють про підтримку терористичної організації "Ісламська держава", є огидним", - сказав Кемерон.

Також Кемерон висловив заклопотаність тим, що все більше молодих британок залишають свої сім'ї, щоб приєднатися до бойовиків в Сирії.

Нагадаємо, наприкінці серпня влада Британії підвищили рівень терористичної загрози через ситуацію в Сирії та Іраку.

Терористична сунітська релігійне угрупування "Ісламська держава", що має зв'язки "Аль-Каїдою", набрала найбільшу силу під час бойових дій на території Сирії, де ІД воювала проти урядових сил і отримала популярність як одна з найжорстокіших. Кілька місяців тому угрупування різко активізувала свою діяльність в Іраку. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого "ісламського халіфату".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram