ГоловнаСвіт

Українські диспетчери радили "Боїнгу-777" піднятися вище, - звіт

За півгодини до катастрофи рейс MH17 мав поміняти висоту

Українські диспетчери радили "Боїнгу-777" піднятися вище, - звіт
Фото: EPA/UPG

Десь за півгодини до катастрофи "Боїнга-777" (рейс MH17) українські диспетчери радили пілотам піднятися на велику висоту, що було передбачено планом польоту. Однак пілоти не зробили цього. Про це йдеться в попередньому звіті про причини катастрофи, оприлюдненому сьогодні нідерландською Dutch Safety Board, повідомляє УНІАН.

"У цей час (12:53 UTC) "Дніпро-контроль" запитав, чи може MH17 піднятися на висоту FL350 згідно з планом польоту (...). Екіпаж відповів, що не може виконати це і попросив залишитися на висоті FL330 (понад 10 кілометрів). "Дніпро-контроль" дав згоду на це", - зазначено в документі.

Близько 13:00 екіпаж попросив диспетчерів дозволити йому змінити маршрут через погодні умов, на що отримав згоду. Згодом пілоти самі спитали про можливість піднятися на велику висоту, але цього разу українські диспетчери повідомили, що поки що немає такої можливості і треба залишатися на висоті FL330. Бортові самописці перестали працювати о 13:20 (UTC).

Нагадаємо, сьогодні міжнародні експерти оприлюднили перший звіт про катастрофу малайзійського "Боїнга" над Донецькою областю 17 липня.

За попередніми висновками експертів Dutch Safety Board, малайзійський "Боїнг" розвалився в повітрі після того, як у нього влучила "велика кількість високоенергетичних об'єктів". Раніше експерти говорили, що власне такими об'єктами вражають ракети зенітно-ракетного комплексу "Бук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram