ГоловнаЕкономікаДержава

Влада готує реформу "спрощенки"

Шість категорій платників єдиного податку зведуть до трьох

Влада готує реформу "спрощенки"
Фото: Макс Левин

Держфіскальна служба пропонує скоротити кількість категорій платників єдиного податку із шести до трьох, заявив голова відомства Ігор Білоус.

"Сьогодні існує система із шести груп платників єдиного податку. Ми цю систему ліквідуємо і переходимо до трьох груп", - сказав він.

У першу групу будуть входити фізособи-підприємці з річним доходом 300 тис. грн, у другу групу - фізособи з доходом до 1,5 млн грн, у третю групу - фізособи і юрособи з доходом до 20 млн грн.

"У разі підтримання наших пропозицій максимальний розмір податку для деяких груп зменшиться в півтора-два рази", - додав Білоус.

Він зазначив, що також запропоновано заборонити перевіряти суб'єктів господарювання з річним доходом до 20 млн грн, вони будуть можливі лише за рішенням суду або на прохання самого підприємця. "Малих підприємців ми чіпати не будемо. Нехай трудяться і створюють робочі місця", - сказав він.

Нагадаємо, з 1 січня 2012 року в Україні ввели чотири категорії спрощенців, а влітку того самого року депутати ввели дві нові. Вони відрізняються одна від одної не тільки за розміром виручки підприємця, а й за кількістю найманих працівників і сферою діяльності.

Варто зазначити, що реформа "спрощенки" - рекомендація МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram