ГоловнаСвіт

Голландські експерти підтвердили, що малайзійський "Боїнг" збили

Звіт голландців не ставить за мету визначити, хто винен у катастрофі

Голландські експерти підтвердили, що малайзійський "Боїнг" збили
архив
Фото: EPA/UPG

Управління безпеки Нідерландів (Dutch Safety Board, DSB) опублікувало попередній звіт про розслідування обставин падіння малайзійського Boeing 777 на сході України, повідомляє 9 вересня ВВС.

За даними звіту, лайнер "зруйнувався в повітрі, ймовірно, внаслідок структурного ушкодження, зумовленого влученням в нього великої кількості високоенергетичних об'єктів".

Відомство не виявило ознак технічної несправності літака або помилки екіпажу. Згідно зі звітом, фактичною причиною катастрофи була дія зовнішнього чинника.

На підставі свідчень бортових самописців і даних диспетчерських служб голландські експерти констатували, що рейс MH17 з Амстердама в Куалу-Лумпур 17 липня виконувався у штатному режимі до 16:20:03 за Києвом, коли політ урвався.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Унаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 людей, які перебували на борту. Більшість пасажирів - близько 200 - були голландцями, тому Управління безпеки Нідерландів зобов'язане було розслідувати подію.

Звіт DSB стосується технічних обставин катастрофи і не ставить за мету визначити, хто винен.

Управління безпеки Нідерландів планує опублікувати остаточний звіт про падіння малайзійського Boeing впродовж року після катастрофи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram