ГоловнаПолітика

Порошенко закликав військових бути у бойовій готовності, незважаючи на перемир'я

У президента немає ілюзій щодо нашого противника, але є надія

Порошенко закликав військових бути у бойовій готовності, незважаючи на перемир'я
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко не має ілюзій щодо дотримання режиму перемир'я терористами та окупантами, але сподівається, що підписаний у Мінську мирний протокол вплине на ситуацію на Донбасі.

Про це Глава держави сказав під час зустрічі з військовими першої оперативної бригади Нацгвардії, 9 і 23 батальйонами територіальної оборони, військовослужбовцями Державної прикордонної служби, повідомляє прес-служба президента.

"Ми добре знаємо свого ворога і ціну його словам. У мене немає ілюзій щодо нашого противника, але є надія", - заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що українська армія буде міняти оборону як у тактичному, так і в стратегічному плані. Цьому сприятиме розширення співробітництва з НАТО, переконаний він.

"З низкою країн НАТО вдалося домовитися про пряме постачання сучасної зброї, яка допоможе нам захиститися і перемогти. Хоча ми розраховуємо тільки на себе, але нам життєво необхідна фінансова і технічна військова допомога. І ми її отримаємо", - констатував Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко вирушив у Маріуполь, щоб зустрітися з місцевими батальйонами територіальної оборони, населенням, а також звільненими з полону військовослужбовцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram