ГоловнаСуспільствоЖиття

У Держкомтелерадіо назвали загиблого російського фотокора Стеніна пособником терористів

У Росії журналіста ховали як відважного героя

У Держкомтелерадіо назвали загиблого російського фотокора Стеніна пособником терористів
Андрей Стенин
Фото: vkpress.ru

Діяльність загиблого на Донбасі російського фотокора Андрія Стеніна і багатьох інших його колег із РФ можна розцінювати як пособництво терористам.

Про це йдеться в заяві директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдана Червака, пише РБК-Україна. Чиновник нагадав, зокрема, інцидент із затриманням журналістів телеканалу LifeNews, які перевозили своїм автомобілем зенітно-ракетний комплекс.

"Водночас фотокореспондент "РИА Новости" А. Стенін, про загибель якого повідомили ЗМІ, добровільно займався фото- і відеофіксацією злочинів проти людяності - тортур і вбивств українських військовослужбовців терористами. В цьому можна легко переконатися, переглядаючи його репортажі", - заявив Червак.

"Діяльність російських ЗМІ з висвітлення подій в Україні через її тенденційність, упередженість, однобокість, формування у глядача позитивного ставлення до терористів і негативного - до української держави та українського народу, є нічим іншим, як пропагандою і поширенням ідеології тероризму і за законом України "Про боротьбу з тероризмом" може кваліфікуватися як терористична", - додав він.

Нагадаємо, що Стенін загинув у районі Донецька на початку серпня. У Росії його ховали як героя, а президент РФ Володимир Путін нагородив Стеніна орденом Мужності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram