ГоловнаСвіт

Коморовський запропонував провести саміт НАТО-2016 у Варшаві

Президент Польщі подякував альянс за рішення створити сили швидкого реагування у Східній Європі

Коморовський запропонував провести саміт НАТО-2016 у Варшаві
Бронислав Коморовский
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Броніслав Коморовський запропонував провести саміт НАТО у 2016 році у Варшаві.

Про це польський лідер заявив у п'ятницю у Вельсі на спільній прес-конференції з генсеком Північноатлантичного альянсу Андерсом Фог Расмуссеном.

"Пропоную провести саміт НАТО у Варшаві, де з'явилася колись організація Варшавського договору і де вона припинила своє існування", - сказав Коморовський.

Крім того, як повідомляє агентство Рейтер, Коморовський заявив, що Варшава високо цінує рішення НАТО створити сили швидкого реагування у Східній Європі.

За словами польського лідера, він задоволений темпами, якими НАТО рухається до створення сил швидкого реагування. Їх передбачувана чисельність має скласти 5000 осіб. Як повідомив Коморовський, це дозволить наростити присутність НАТО на сході Європи.

Комаровський виступив на саміті НАТО у Вельсі, який завершується сьогодні, 5 вересня. На форумі обговорювалася в першу чергу українська криза, а також ситуація в Іраку і Афганістані. Альянс пообіцяв Києву грошову допомогу і поставки озброєнь та спорядження. Росія в саміті не брала участь.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю Расмуссен заявив, що НАТО посилить присутність у Балтії у відповідь на агресивну політику РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram