ГоловнаПолітика

Військові дії Росії є порушенням міжнародного права, - декларація НАТО

Росія повинна відкликати самопроголошену анексію Криму, припинити підтримку сепаратистів і утриматися від подальшої агресії проти України

Військові дії Росії є порушенням міжнародного права, - декларація НАТО
Фото: EPA/UPG

Союзники по НАТО залишаються єдиними у підтримці суверенітету, територіальної цілісності України, які порушує Росія, а будь-які односторонні військові або наглядові дії Москви під будь-яким прикриттям будуть розцінювати як порушення міжнародного права.

Про це йдеться в декларації, прийнятій у четвер у Нью-Порті за результатами проведення в рамках саміту НАТО Комісії Україна-НАТО, пише УНІАН.

"Ми, глави держав і урядів Комісії Україна-НАТО, єдині в нашій підтримці українського суверенітету, територіальної цілісності в рамках міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в документі.

"У час, коли ми зустрічаємося, Росія продовжує порушувати суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України. Незважаючи на російські заперечення, російські війська залучені до прямої військової операції в Україні, Росія продовжує постачати зброю військовим групам на сході України, утримує тисячні готових до бою підрозділів на кордоні з Україною. Цей розвиток підриває безпеку України і має серйозні наслідки для стабільності та безпеки всієї євроатлантичної території", - йдеться у підсумковій декларації.

Союзники по НАТО засудили російську анексію Криму та навмисну дестабілізацію східної України.

"Ми закликаємо Росію відкликати самопроголошену анексію Криму, яку ми не визнаємо і визнавати не будемо. Росія повинна припинити підтримку сепаратистів на східному кордоні України та утриматися від подальших агресивних дій проти України. Союзники розцінюють будь-які односторонні російські військові або наглядові дії в Україні під будь-яким прикриттям, включаючи гуманітарне, як кричуще порушення міжнародного права", - заявили союзники по НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram